Új online főszerkesztővel és új tervekkel indul 2017-nek a PC World!


Kedves Partnerünk!

Miután tavaly külsejében megújult, idén tartalmilag is új irányt vesz a PC World Online, amely a jövőben sokkal nagyobb hangsúlyt fektet olvasói segítésére, a gamer PC-k világára és persze a könnyed, de szakértői tartalomra. Az online főszerkesztői pozíciót február 1-től Bátky Zoltán (BZ) foglalja el, aki korábban már dolgozott a PC World szerkesztőségében, így régi kollégaként köszöntjük őt a csapatban.
Az idei évre a PC World komoly célokat tűzött ki maga elé. Jobban szegmentálható tematika, könnyedebb, közérthető, mégis szakmai hangvétel és persze a látogatószám növelése a célunk. Az elsősorban 25-44 éves olvasótáborunk mellett a fiatalabb, gamer korosztály megszólítása is fontos számunkra, akik már a GameStar oldalán aktívan jelen vannak, és érdeklik a technológiai újdonságok, érdekességek, és persze a PC gaminggel kapcsolatos hardverek, perifériák. Szintén célunk még több olyan olvasót elérni, akik alapvetően nem prioritásként kezelik az informatikai híreket, ám életükben – munkájukban, kommunikációjukban, szociális viselkedésükben –  mind nagyobb szerepet játszanak a modern számítástechnikai és telekommunikációs eszközök és megoldások. Számukra olyan közérthető felületet szeretnénk biztosítani, ahol a mély szaktudás nélküli felhasználók tájékozódhatnak mindennapos problémáik megoldási lehetőségeiről, segítséget kaphatnak új eszközök vásárlásához, friss technológiák használatához.
A PCWO átlagosan – a Google adatai szerint – 370-380 ezer embert ér el havonta, Facebookon közel 20 ezres táborral rendelkezik, 10 ezres hírlevél feliratkozót ér el direktben. 2017-ben ezeket a számokat jelentősen növelni kívánjuk Bátky Zoltán vezetésével, emellett pedig külön hangsúlyt fektetünk BTL tevékenységre is a PlayIT szakmai- és médiapartnereként, valamint a HelloWorld (mozgalom a modern informatikai oktatásért) program is rengeteg táborral, szakmai kiadvánnyal segíti majd a hazai IT-szektor problémáit enyhítendő utánpótlásképzés felgyorsulását, hatékonyságának növelését.

A videóban BZ személyes bemutatkozása látható:

https://www.youtube.com/watch?v=q0EX0DzrT8g
Adatkezelési tájékoztató